Logg inn

Gresskarsuppe med kylling og ristede gresskarkjerner


2 voksne

1 stk Flaskegresskar
1 stk Sjalottløk
1 ss Ingefær
1 stk Hvitløk
4 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 pakke Gresskarkjerner 40g
1 ss Stekeolje (B)
2 stk Håndværkere (Oppbevar i kjøleskap)
1 pakke Salatkylling 200g
Salt (B)
0,5-1 stk Lime

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og grovkutt gresskar, løk, ingefær, og hvitløk. Legg alt over i en kjele.

Tilsett vann og buljongterning. Kok i 10-15 minutter under lokk til gresskarbitene er møre.

Stek gresskarkjernene i en varm stekepanne med stekeolje i ca. 4-6 minutter. Rør om av og til slik at de blir jevnt stekt.

Stek håndværkere etter anvisning på pakken.

Når koketiden er over kjøres suppen glatt, i en blender eller med stavmixer. Rør inn salatkyllingen i suppen og smak til med salt og limesaft.

Dryss gresskarkjernene på toppen av suppen og servér med nystekte håndværkere.

Tips
Ønsker du litt mer styrke i middagen kan du
tilsette finsnittet chili eller chilipulver.
Er du glad i ingefær kan du tilsette mer enn det
som står oppført i oppskriften.
Er du i tvil på hvordan gresskaret skrelles kan du
søke etter ”gresskar” og ”nettmat” på Youtube.