Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gresskarsuppe med kylling og ristede gresskarkjerner


2 voksne

1 stk Flaskegresskar
1 stk Løk
1 ss Ingefær
1 stk Hvitløk
4 dl Vann (B)
1 terning Grønnsaksbuljong (B)
1 pakke Gresskarkjerner 40g
1 ss Stekeolje (B)
2 stk Grove rundstykker (Oppbevares i kjøleskap)
1 pakke Salatkylling 200g
Salt (B)
0,5-1 stk Lime

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og grovkutt gresskar, løk, ingefær, og hvitløk. Legg alt over i en kjele.

Tilsett vann og buljongterning. Kok i 10-15 minutter under lokk til gresskarbitene er møre.

Stek gresskarkjernene i en varm stekepanne med stekeolje i ca. 4-6 minutter. Rør av og til slik at de blir jevnt stekt.

Stek kuvertbrødene i ca. 8 minutter.

Når koketiden er over kjøres suppen glatt, i en blender eller med stavmixer. Rør inn salatkyllingen i suppen og smak til med salt og limesaft. Tilsett eventuelt litt mer finkuttet ingefær etter ønske.

Dryss gresskarkjernene på toppen av suppen og servér med nystekt kuvertbrød.