Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gresskarpasta med stekt kål*


2 voksne

1 pakke Fullkornsskruer 250g
1 stk Flaskegresskar
2 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 pakke Cashewnøtter 50g
1/2 boks Kokosmelk
1 liten pakke Salvie
1 pakke Krydderblanding til Gresskarpasta
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Grønnkål 200g
2 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skrell gresskar og fjern kjerner. Skjær fruktkjøttet i ca. 2x2 cm store biter og ha de i en gryte. Hell på vann, tilsett grønnsaksbuljongterning og la det koke opp. Småkok under lokk til gresskarbitene er møre. Det gjør ingenting om ikke alt dekkes av væsken, bare rør litt innimellom så ingenting brenner seg.

Ha nøttene i en foodprosessor og kjør til de er pulverisert.

Når gresskarbitene er kokt møre så heller du alt innholdet fra gryten, kokosmelk, salviebladene og krydderblandingen i foodprosessoren sammen med nøttene, og kjører det hele til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Vask, tørk og stek grønnkålen i en varm stekepanne med stekeolje i ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Vend sausen inn sammen med pastaen. Legg pasta og saus over i serveringsskåler, topp med stekt grønnkål og servér rykende varmt.