Logg inn

Gresskarpasta med stekt kål*


2 voksne

Ca. 250g Fullkornsskruer
1 stk Flaskegresskar
2 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 pakke Cashewnøtter
1/2 boks Kokosmelk
1 pakke Salvie
1 ts Spisskummen (B)
1 ts paprikapulver (B)
1/3 ts Hvitløkspulver (B)
Salt (B)
Pepper (B)
2/3 pakke Grønnkål
2 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Skrell gresskar og fjern kjernene. Skjær fruktkjøttet i ca. 2x2 cm store biter og ha de i en gryte. Hell på vann, tilsett grønnsaksbuljongterning og la det koke opp. Småkok under lokk til gresskarbitene er møre. Det gjør ingenting om ikke alt dekkes av væsken, bare rør litt innimellom så ingenting brenner seg.

Ha nøttene i en foodprosessor og kjør til de er pulverisert.

Når gresskarbitene er kokt møre så heller du alt innholdet fra
gryten, kokosmelk, salvieblader, spisskummen, paprikapulver og
hvitløkspulver i foodprosessoren sammen med nøttene, og kjører det hele til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.

Vask, tørk og stek grønnkålen i en varm stekepanne med stekeolje i ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Vend sausen inn sammen med pastaen. Legg pasta og saus over i serveringsskåler, topp med stekt grønnkål og servér rykende varmt.