Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gresskarchili*


2 voksne

1 pakke Villrisblanding 150g
Salt (B)
Vann (B)
1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
0,5-1 stk Rød chili
1 stk Flaskegresskar
1 pakke Aromasopp
2 ss Stekeolje (B)
2 ts Malt spisskummen (B)
2 ts Tørket oregano (B)
2 ts Paprikapulver (B)
1 boks Hermetisk tomat
1 pakke Hermetiske sorte bønner
1 boks Mais
Salt (B)
Pepper (B)

Kok ris etter anvisning på pakken.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Rens gresskaret og skjær det i terninger på ca. 2x2 cm. Del soppen i fire.

Varm opp oljen til medium-høy varme i en gryte.

Ha i sjalottløk, hvitløk, chili, spisskummen, oregano og paprika-pulver. Stek under omrøring i et par minutter.

Tilsett gresskar og sopp, og stek videre i 3-4 minutter. Ha i hermetisk tomat og rør godt sammen.

Sil laken av bønnene og ha de i gryten, la det putre i 4-5 minutter.

Sil laken av maisen og tilsett i gryten. Smak til med salt og pepper.

Servér gryten med nykokt ris.