Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Gresskar- og cashewnøttcurry*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
Bakepapir (B)
1 stk Flaskegresskar
1 stk Rødløk
2 ss Ingefær
1 stk Hvitløk
0,5-1 stk Grønn chili
1 pakke Krydderblanding til Gresskar- og cashewnøttcurry
2 ss Stekeolje (B)
1 boks Kokosmelk
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Cashewnøtter 30g

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Kok ris etter anvisning på pakken. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell og rens gresskaret og skjær det i terninger. Fordel disse utover stekebrettet og bak de i 15-20 minutter til de er møre.

Gjør klar resten mens gresskarterningene baker.

Rens og finhakk rødløk, ingefær, hvitløk og chili. Rør det godt sammen (du kan godt kjøre det en runde i en foodprosessor for å få en "paste" om du har tid).

Varm opp en stekepanne til medium-høy varme. Ha i krydderblandingen og rist den i 4-5 minutter. Pass på at det ikke brenner seg.

Ha over i en morter eller tilsvarende og knus frøene. Ha olje i stekepannen og tilsett løkblandingen. Stek til det begynner å bli blankt, 2-3 minutter.

Ha i 2-3 ts av den ristede og knuste krydderblandingen, vend sammen, og hell på kokosmelk. La det småkoke til gresskar og ris er ferdig.

Smak til med salt, pepper og mer krydderblanding etter smak. Vend gresskarbitene og nøttene inn i sausen.

Servér rykende varmt med ris ved siden av.