Logg inn

Gresskar- og cashewnøttcurry*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
Bakepapir (B)
1 stk Flaskegresskar
1 stk Rødløk
1 ss Ingefær
1/2 stk Hvitløk
1/2 stk Grønn chili
2 ss Stekeolje (B)
1 boks Kokosmelk
1/2 ts Spisskummen (B)
1/2 ts Garam masala (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Cashewnøtter

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Kok ris etter anvisning på pakken. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell og rens gresskaret og skjær det i terninger. Fordel disse utover stekebrettet og bak de i 15-20 minutter til de er møre.

Rens og finhakk rødløk, ingefær, hvitløk og chili. Rør det godt sammen (du kan godt kjøre det en runde i en foodprosessor for å få en ”paste” om du har tid).

Ha olje i en stekepanne og tilsett løkblandingen. Stek til det begynner å bli blankt, 2-3 minutter.

Tilsett kokosmelk, spisskummen og garam masala. La det småkoke til gresskar og ris er ferdig.

Smak til med salt, pepper og mer spisskummen og garam masala etter smak. Vend gresskarbitene og cashewnøttene inn i sausen.

Servér rykende varmt med ris ved siden av.