Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Grønnsakswok*


2 voksne

1 pakke Risnudler 250g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Rød paprika
0,5-1 stk Squash
1 stk Aubergine
1 stk Brokkoli
1 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløk
2 ss Ingefær
0,5-1 stk Rød chili
0.5 dl Soyasaus (B)
0.5 dl Vann (B)
1 ss Brunt sukker eller sirup (B)
1 ss Maisstivelse (B)
1 pakke Kikerter 380g
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Sesamfrø 20g
1 beger iMat fraiche

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Skjær paprika i skiver. Skjær squash og aubergine i to på langs og deretter i skiver.

Del brokkolien i buketter. Grovhakk løk. Finhakk hvitløk, ingefær og chili.

Ha hvitløk, ingefær og chili i en liten skål og rør inn soyasaus, vann, sukker og maisstivelse.

Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp oljen til høy varme i en wok eller stekepanne. Stek grønnsaker og kikerter gylne - ta det gjerne i flere omganger slik at pannen ikke blir overfylt.

Legg grønnsaker og kikerter sammen i pannen, vend inn nudlene og hell over soyasaus-blandingen.

Bland godt sammen, dryss sesamfrø på toppen og servér med vegan-fraiche.