Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Glaserte spareribs med bakte grønnsaker og byggryn


2 voksne

1 pakke Regnbuegulrot 500g
1 stk Rødløk
1 stk Rød paprika
Bakepapir (B)
1 ss Stekeolje (B)
Salt (B)
1 pakke Spareribs med saus 840g
0.5 stk Sitron
10 dl Vann (B)
0.5 ts Gurkemeie (B)
0.5 ts Salt (B)
0.5 ts Røkt paprikapulver (B)
1 pakke Byggryn 150g
1 pakke Sukkererter
Salt (B)
1.5 ss Olivenolje (B)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og kutt regnbuegulrot i ca. 1 cm tykke staver. Skrell og kutt rødløk i strimler. Rens, vask og kutt paprika i strimler.

Legg paprika, rødløk og gulrot på et stekebrett kledd med bakepapir og vend de godt inn med stekeolje og salt.

Ta kjøttet ut av posen og legg det på samme brett som grønnsakene. Pass på at kjøttstykkene ikke ligger oppå hverandre, og at den lille posen med BBQ saus ikke blir med inn i ovnen.

Del sitronen i to og legg halvdelene på brettet.
Sett det hele inn i stekeovnen og stek i ca. 25 minutter.

Når det gjenstår 5 minutter av steketiden pensles kjøttet med BBQ sausen som følger med. 

Kok opp en kjele med vann, gurkemeie, salt og røkt paprikapulver.

Tilsett byggryn og kok under lokk i 20 minutter. Når det gjenstår 2 minutter av koketiden tilsettes sukkerertene.

Når koketiden er over siles vannet av, og byggrynene og sukkerertene legges i en bolle.

Når grønnsakene er ferdige helles de rett over i bollen fra stekebrettet. Rør godt og smak til med salt, olivenolje og sitronsaft.

Anrett byggrynsalaten på et fat, legg spareribs på toppen og server.