Logg inn

Fylt ananas med østersopp og fullkornsris*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Østerssopp
2 ss Ingefær
1 bunt Vårløk
1 stk Ananas
1 pakke Hermetiske sorte bønner
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Teriyakisaus
Salt (B)
1 pakke Koriander
1/2 stk Lime
1 pakke Sesamfrø

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skjær hver østerssopp i 3-4 biter. Finhakk ingefær. Rens og finsnitt vårløken.

Del ananas i to på midten og grav/skjær ut nesten alt fruktkjøttet
slik at du får fine ananas-skåler. Grovhakk innmaten du har tatt ut.

Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp olje til medium varme i en panne. Stek soppen gyllen. Ha deretter i ingefær, bønner, teriyakisaus og nesten all vårløken. La det småputre til risen er ferdig. Smak til med salt.

Finhakk koriander og riv limeskallet av en halv lime på den fine siden av et rivjern. Pass på at du bare får med det skallet.

Tilsett limeskall og koriander i den ferdigkokte risen.

Legg ananas-skålene på et serveringsfat.

Fyll de med ris, deretter soppsaus, så ananas.

Dryss vårløk og sesamfrø på toppen. Del resten av limen i små båter.

Servér de fylte ananasene med limebåter til å klemme limesaft over.