Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fylt ananas med østersopp og fullkornsris*


2 voksne

1 pakke Fullkornsris 150g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Østerssopp 300g
2 ss Ingefær
1 bunt Vårløk
1 stk Ananas
1 pakke Hermetiske sorte bønner
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Teriyakisaus
Salt (B)
1 liten pakke Koriander
1 stk Lime
1 pakke Sesamfrø 20g

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skjær hver østerssopp i 3-4 biter.

Finhakk ingefær. Rens og finsnitt vårløken.

Del ananasen i to på midten og grav/skjær ut nesten alt fruktkjøttet slik at du får to fine ananas-skåler.

Grovhakk innmaten du har tatt ut.

Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. 

Varm opp oljen til medium varme i en panne.

Stek soppen gyllen. Ha deretter i ingefær, bønner, teriyakisaus og nesten all vårløken. La det småputre til risen er ferdig. Smak til med salt.

Finhakk koriander og riv limeskallet. Pass på at du bare får med det grønne.

Tilsett limeskall og koriander i den ferdigkokte risen.

Legg ananas-skålene på et serveringsfat.

Fyll de med ris, deretter soppsaus, så ananas.

Dryss vårløk og sesamfrø på toppen. Del limen i to.

Server de fylte ananasene med en halv lime hver til å klemme over.