Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fullkornspasta med grønnkålpesto*


2 voksne

1/2 pakke Fullkornsskruer 500g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Blomkål
1 pakke Pinjekjerner 60g
2 ss Stekeolje (B)
1 pakke Grønnkål 200g
1 dl Olivenolje (B)
0,5-1 stk Hvitløk
1 stk Sitron
1 pakke Persille
Salt (B)
Pepper (B)

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Del blomkål i små buketter.

Rist pinjekjernene raskt i en tørr panne på medium/høy varme. Legg de til sides.

Tilsett olje i pannen og stek blomkål-bukettene under omrøring til de er gylne og sprø. Gjør klar pestoen mens den steker.

Vask grønnkål og grovhakk den. Kast de hardeste bitene fra stilken. Ha pinjekjerner, grønnkål, olivenolje, hvitløk, saft fra sitronen (smak til), persille, salt og pepper i en foodprosessor eller blender, og kjør til du har en helt jevn masse. Smak eventuelt til med mer sitronsaft, salt og pepper.

Når pastaskruene er ferdig kokt siles vannet av. Ta vare på litt av kokevannet i en kopp.

Ha pastaskruene tilbake i kjelen og tilsett grønnkålpesto. Bland godt sammen og juster konsistensen med litt av kokevannet etter behov.

Ha i de stekte blomkål-bukettene og servér.