Logg inn

Fullkornspasta med grønnkålpesto*


2 voksne

Ca. 250g Fullkornsskruer
Vann (B)
Salt (B)
2/3 stk Blomkål
1 pakke Pinjekjerner
2 ss Stekeolje (B)
2/3 pakke Grønnkål
1 dl Olivenolje (B)
1/2 stk Hvitløk
1/3 stk Sitron
1 pakke Persille
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Del blomkål i små buketter.

Rist pinjekjernene raskt i en tørr stekepanne på medium/høy varme. Legg de til sides. Følg godt med - pinjekjernene brenner seg fort.

Tilsett stekeolje i pannen og stek blomkål-bukettene under omrøring til de er gylne og sprø.

Gjør klar pestoen mens blomkål steker.

Vask grønnkål og grovhakk den. Kast de hardeste bitene fra stilken.

Ha pinjekjerner, grønnkål, olivenolje, hvitløk, saft fra sitronen, persille, salt og pepper i en foodprosessor eller blender, og kjør til du har en helt jevn masse.

Smak eventuelt til med mer sitronsaft, salt og pepper.

Når pastaskruene er ferdig kokt siles vannet av. Ta vare på litt av
kokevannet i en kopp.

Ha pastaskruene tilbake i kjelen og tilsett grønnkålpesto. Bland godt sammen og juster konsistensen med litt av kokevannet etter behov.

Ha i de stekte blomkål-bukettene og servér.