Logg inn

Fransk linsegryte*


2 voksne

1 pakke Cashewnøtter
Vann (B)
1 pakke Matpoteter 400g
Vann (B)
1 bunt Vårløk
1/2 stk Hvitløk
2 stk Gulrøtter
1 pakke Grønnkål
1 pakke Hermetiske linser
2 ss Stekeolje (B)
2 ts Malt spisskummen (B)
1 1/2 ts Malt gurkemeie (B)
1 boks Hermetisk tomat
5 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 dl Vann (B)
Salt (B)
Pepper (B)
Margarin (valgfritt)
Salt (B)
Pepper (B)
1/2 stk Sitron

Fremgangsmåte

Legg cashewnøttene i litt vann før du begynner med resten.

Skrell potetene, skjær de i grove terninger og ha de i en gryte. Fyll
opp med vann slik at det så vidt dekker og la de koke til de er møre. Lag linsegryten mens potetene koker.

Skjær vårløk i ringer og finhakk hvitløk. Skjær gulrot i 1 cm ty nne
skiver. Snitt grønnkål i strimler med bredde på cirka én centimeter
(du skal ikke bruke den harde stilken her).

Sil laken av linsene og skyll de deretter i litt kaldt vann.

Varm opp olje til medium varme i en gryte. Ha i vårløk, hvitløk,
spisskummen og gurkemeie, og la det surre i 2-3 minutter.

Tilsett gulrot og la det surre i 2 minutter til.

Ha i linser, hermetisk tomat, vann og buljongterning, og la det hele
koke opp. La det hele småkoke i 10 minutter. Rør om av og til.

Ha cashewnøtter og vann i en foodprosessor. Kjør til du har en helt jevn krem. Bruk en stavmikser om du ikke har foodprosessor.

Hell vannet av potetene og mos de til stappe. Smak til med salt,
pepper og litt margarin om ønskelig.

Rør grønnkål og cashewkrem inn i linsegryten. Smak til med salt,
pepper og sitronsaft.

Servér linsegryten rykende varm med myk potetstappe.