Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fransk linsegryte*


2 voksne

1 pakke Cashewnøtter 50g
Vann (B)
1 pakke Matpoteter 400g
Vann (B)
1 bunt Vårløk
1 stk Hvitløk
2 stk Gulrøtter
1 pakke Grønnkål 100g
1 pakke Hermetiske linser
2 ss Stekeolje (B)
2 ts Malt spisskummen (B)
1.5 ts Malt gurkemeie (B)
1 boks Hermetisk tomat
5 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 dl Vann (B)
Salt (B)
Pepper (B)
Margarin (valgfritt)
Salt (B)
Pepper (B)
1 stk Sitron

Legg nøttene i litt vann før du begynner med resten.

Skrell potetene, skjær de i grove terninger og ha de i en gryte. Fyll opp med vann slik at det så vidt dekker og la de koke til de er møre. Lag linsegryten mens potetene koker.

Skjær vårløk i ringer og finhakk hvitløk. Skjær gulrot i 1 cm tynne skiver. Snitt grønnkål i strimler med bredde på cirka én centimeter (du skal ikke bruke den harde stilken her).

Sil laken av linsene og skyll de deretter i litt kaldt vann.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i vårløk, hvitløk, spisskummen, timian og gurkemeie, og la det surre i 2-3 minutter.

Tilsett gulrot og la det surre i 2 minutter til.

Ha i linser, hermetisk tomat og vann med buljongterning, og la det hele koke opp. La det hele småkoke i 10 minutter.

Ha nøttene i en foodprosessor med 1 desiliter vann, kjør til du har en helt jevn krem.

Hell vannet av potetene og mos de til stappe. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt margarin.

Rør grønnkål og cashewkrem inn i linsegryten. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Servér linsegryten rykende varm med myk potetstappe.