Logg inn

Fransk bønnegryte*


2 voksne

2 stk Sjalottløk
2 stk Gulrøtter
Pastinakk
1 pakke Matpoteter
1 stk Rød paprika
1 pakke Timian
2 ss Stekeolje (B)
1 boks Hermetisk tomat
5 dl Vann (B)
1 stk Laurbærblad (valgfritt)
1 pakke Hermetiske hvite bønner
2/3 pakke Ferske grønne bønner
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Grovhakk løk. Skrell gulrot, pastinakk og potet.

Skjær gulrøttene i skiver, potetene i små terninger og riv pastinakk
på den grove siden av et rivjern. Skjær paprika i skiver. Finhakk
timian (fjern stilkene).

Varm opp olje til medium-høy varme i en gryte. Ha i løken og la den surre til den er blank, 2-3 minutter.

Tilsett gulrot, pastinakk, potet og paprika. Rør godt. Tilsett timian,
hermetisk tomat, vann og laurbærblad om du har. La det hele koke opp og småkoke under lokk i 10 minutter.

Sil laken av de hvite bønnene og skyll de i kaldt vann. Skjær bort
den harde enden av de grønne bønnene. Ha hvite og grønne bønner i gryten og kok i 10 minutter til, smak til med salt og pepper.

Fisk ut laurbærbladet og servér!