Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fransk bønnegryte*


2 voksne

2 stk Sjalottløk
2 stk Gulrøtter
Pastinakk
1 pakke Matpoteter 400g
1 stk Rød paprika
1 pakke Timian
2 ss Stekeolje (B)
1 boks Hermetisk tomat
5 dl Vann (B)
1 stk Laurbærblad (B)
1 pakke Hermetiske hvite bønner
1 pakke Ferske grønne bønner
Salt (B)
Pepper (B)

Grovhakk sjalottløk. Skrell gulrot, pastinakk og potet.

Skjær gulrøttene i skiver, potetene i små terninger og riv pastinakk på den grove siden av et rivjern. Skjær paprika i skiver. Finhakk timian.

Varm opp oljen til medium-høy varme i en gryte. Ha i løken og la den surre til den er blank, 2-3 minutter.

Tilsett gulrot, pastinakk, potet og paprika. Rør godt. Tilsett timian, hermetisk tomat, vann og laurbærblad.La det hele koke opp og småkok under lokk i 10 minutter.

Sil laken av bønnene og skyll de i kaldt vann. Skjær endene av de grønne bønnene. Ha hvite og grønne bønner i gryten og kok i 10 minutter til, smak til med salt og pepper.

Fisk ut laurbærbladet og servér!