Logg inn

Fiskesuppe Deluxe med fersk hvit fisk og reker


1 voksen

2/3 Løk
1/2 Fennikel
1/2 Hvitløk
1 ssStekeolje (B)
1 Tomat
5 dl Vann (B)
1 terning Fiskebuljong
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1 pk Fersk hvit fisk
1 dl Matfløte
1 pk Reker

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Skrell og grovkutt løk. Del fennikel i to, skjær bort stilken og kutt i skiver. Finhakk hvitløk.

Fres løk, fennikel og hvitløk i en gryte med stekeolje på middels varme i 4-5 minutter.

Grovhakk tomat.

Tilsett vann og buljong i gryten. Kok opp, ha i tomater og la det småkoke i ca. 6 minutter. Krydre med salt og pepper.

Skjær fisken i terninger, ca. 2x2 cm.

Hell fløte i gryten under omrøring og la det koke opp (se tips).

Skru ned til lav varme og ha i fiskebitene. La fisken trekke i ca. 5-6 minutter, til den er knapt ferdigtrukket.

Bland inn rekene like før servering. Smak til med mer salt og pepper om ønskelig.

Tips
Synes du suppen blir for tynn så jevner du med maisenna før fisken går i. Rør ut ca. 2 ts maisennamel i en halv liter kaldt vann. Rør den helt klumpfri og hell forsiktig i suppen under omrøring.