Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Fiskepinner med råkost og potet-pastinakkstappe


2 voksne

1 pakke Mandelpoteter 550g
Pastinakk
Vann (B)
1 pakke Hvit fisk i sesong 360g
Salt (B)
Pepper (B)
1 stk Egg (B)
1 ss Vann (B)
Hvetemel (B)
1 pakke Griljermel 60g
Bakepapir (B)
1 ss Vann (B)
1 ss Husholdningseddik 7% (B)
0.5 ss Sukker (B)
2 stk Gulrøtter
1 stk Rødt eple
1.5 dl Melk (B)
0.5 ts Salt (B)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og del potet og pastinakk i 1 cm tykke skiver. Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Kok under lokk i 10-15 minutter til skivene er møre.

Del fisken opp i stykker på ca. 2x5 cm og krydre med et lett dryss salt og pepper.

Pisk sammen egg og vann i en dyp tallerken og legg hvetemel og griljermel på hver sin tallerken.

Vend fiskebitene først i hvetemel, så i eggeblandingen og deretter i griljermel. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i 10-12 minutter.

Bland sammen vann, eddik og sukker i en bolle. Skrell og riv gulrot og eple på den grove siden av et rivjern, og tilsett i bollen med dressingen. Rør godt sammen.

Når koketiden er over for potet og pastinakk helles vannet av.

Tilsett melken og rør godt med en ballongvisp eller potetstapper. Smak til med salt og juster konsistensen med mer melk eller vann ved behov.

Server fiskepinnene med frisk råkost og varm stappe.