Logg inn

Fiskekaker med råkost, kokt blomkål og potet


1 voksne

1 pakke Småpoteter
Vann (B)
Salt (B)
Bakepapir (B)
1/2 stk Blomkål
1 pk Fiskekaker
1 stk Gulrot
1 ss Vann (B)
2/3 ts Sukker (B)
1 ts Husholdningseddik 7% (B)
1 ss Smør (valgfritt)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Vask potetene og legg de i en kjele. Fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 3 cm. Tilsett en halv teskje salt per liter vann. Kokes i 15-20 minutter under lokk til de er møre.

Del blomkål opp i små buketter. Når det gjenstår ca. 5 minutter av potetenes koketid legges de oppi gryten.

Legg fiskekakene på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek de i ca. 10 minutter til de er gjennomvarmet. Bruk en liten kniv for å sjekke om de er ferdige.

Bland vann, sukker og eddik i en skål. Dette er dressingen til råkosten.

Vask og skrell gulrot. Riv den på et rivjern og bland inn i dressingen.

Server fiskekakene med råkost, kokte poteter og smeltet smør etter ønske.