Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Ertesuppe med bacon og mandler


1 voksen

1 Sjalottløk
1/2 Hvitløk
1 pakke Mandelpotet
1/2 ss Stekeolje (B)
1/2 pakke Hermetiske grønne erter
2,5 dl Vann (B)
1 pakke Bacon i skiver
Stekeolje (B)
1 pakke Mandler
1/4 ts Pepper (B)
1/4 ts Salt (B)






 

Skrell og grovkutt løk og hvitløk.
Vask, skrell og kutt mandelpotetene i terninger på ca. 1x1 cm.

Stek løk, hvitløk og mandelpoteter på lav-medium varme i en kjele med stekeolje i 3-4 minutter.

Sil laken av ertene og skyll de raskt.

Tilsett erter og vann i kjelen med løk og poteter. Kok det hele under lokk i ca. 15 minutter, til potetene er møre.

Kutt bacon i små terninger og stek i en stekepanne på medium-sterk varme til det er gyllent og sprøtt. Bruk stekeolje etter behov.

Grovkutt mandler.

Kjør suppen glatt i blender eller med en stavmixer. Smak til med salt og pepper.

Server suppen toppet med sprøtt bacon, mandler og litt finhakket persille om ønskelig.