Logg inn

Ertesuppe med bacon og mandler


1 voksen

1 stk Løk
1/2 Hvitløk
1 pakke Mandelpotet
1/2 ss Stekeolje (B)
1/2 pakke Hermetiske grønne erter
2,5 dl Vann (B)
1 pakke Bacon i skiver
Stekeolje (B)
1 pakke Mandler
1/4 ts Pepper (B)
1/4 ts Salt (B)

Fremgangsmåte

Skrell og grovkutt løk og hvitløk.
 
Vask, skrell og kutt mandelpotetene i terninger på ca. 1x1 cm.
 
Stek løk, hvitløk og mandelpoteter på lav-medium varme i en kjele med stekeolje i 3-4 minutter.
 
Sil laken av ertene og skyll de raskt.
 
Tilsett erter og vann i kjelen med løk og poteter. Kok det hele under lokk i ca. 15 minutter, til potetene er møre.
 
Stek bacon på sterk varme til det er gyllent og sprøtt.
 
Grovkutt mandler.
 
Kjør suppen glatt i blender eller med en stavmixer. Smak til med salt og pepper.
 
Servér suppen toppet med sprøtt bacon, mandler og litt finhakket persille om ønskelig.

Tips:

Tilsett grønnsaksbuljong sammen med erter og vann om du ønsker mer smak i suppen.
Smak gjerne til med flaksalt og nykvernet pepper.