Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Chorizobuljong med hvite bønner og reker


2 voksne

1 stk Sjalottløk
0.5 stk Hvitløk
1 stk Gul paprika
1 stk Fennikel
2 stk Tomater
1 pakke Chorizo 100g
0.25 ts Pepper (B)
0.5 ts Røkt paprikapulver (B)
1 ss Stekeolje (B)
5 dl Vann (B)
1 pakke Ferske grønne bønner
1 pakke Hermetiske hvite bønner
2 stk Grove rundstykker (Oppbevares i kjøleskap)
1 pakke Reker
Salt (B)

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell løk og hvitløk. Rens paprika og kutt den i tynne strimler. Vask fennikel og kutt den i tynne skiver. Vask og grovhakk tomatene.

Kutt chorizo i strimler.

Stek chorizo, fennikel, hvitløk, paprika, løk, pepper og røkt paprikapulver sammen med stekeolje i en kjele på mid-dels-høy varme i 3-4 min.

Tilsett tomat og vann. Kok i 5 minutter under lokk.

Vask og kutt de grønne bønnene i grove biter. Tilsett i kjelen.

Sil laken av de hvite bønnene, skyll de raskt og tilsett i kjelen. Kok videre i 5 minutter under lokk.

Stek kuvertbrødene i ca. 6 minutter.

Sil laken av rekene og tilsett i suppen. Krydre med salt etter smak og server buljongen med nystekte kuvertbrød.