Logg inn

Chili Con Carne


2 voksne

1 pakke Tapaskjøttdeig  fra Malmin & Orre på Klepp
1/2 Løk
1 Paprika
1 pakke Hermetiske brune bønner
1 pakke Hermetisk tomat 400g
2 dl Vann (B)
1/2 Jalapeño
1 pakke Parmesan 50g
1 pakke Nachos 185g
Creme fraiche (valgfritt)

Fremgangsmåte

Bland sammen spisskummen, oregano, kanel og vann i et lite glass. Rør sammen til en tykk pasté.

Stek tapaskjøttdeig i en stekepanne med stekeolje.

Grovhakk løk og paprika. Finhakk jalapenos.

Ha tapaskjøttdeig, løk, paprika og jalapeños i en kjele.

Tilsett hermetisk tomat, brune bønner, vann og krydderblandingen. Kok i ca. 15 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper om ønskelig (se tips).

Topp med nachos chips, revet parmesan, og creme fraiche eller rømme om ønskelig.

TIPS:

Styrken på retten bestemmes av jalapenos - Vi har tatt utgangspunkt i middels sterk.Smak gjerne til med mer av krydderblandingen.
Pass på at det ikke blir for sterkt for de minste.

Server gjerne med rundstykker eller et godt brød.