Logg inn

Chili Con Carne


2 voksne

1 pk Jasminris 160g
1 pk Krydderblanding nr. 1
1/3 ts Kanel (B)
2 ss Vann (B)
1 pk Kjøttdeig  fra Malmin & Orre på Klepp
1/2 Løk
1 Paprika
2/3 pakke Brune bønner
1 pakke Hermetisk tomat 400g
2 dl Vann (B)
1/2 Jalapeño
1 pakke Parmesan
1 pakke Nachos chips

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Bland sammen krydderblanding, kanel og vann i et lite glass. Rør sammen til en tykk pasté. Se tips. Tilsett gjerne 1/2-1 ts oregano i tillegg.

Stek kjøttdeig i en stekepanne med stekeolje.

Kutt løk og paprika i små biter. Finhakk jalapenos.

Ha kjøttdeig, løk, paprika og jalapeños i en stor gryte.

Tilsett hermetisk tomat, brune bønner, vann og krydderblandingen. Kok i ca. 15 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt, pepper og mer krydderblanding om ønskelig (se tips).

Servér chili con carne med ris, toppet med nachos chips og revet parmesan. Server gjerne med creme fraiche eller rømme om ønskelig.

TIPS:

Styrken på retten bestemmes av jalapenos - Vi har tatt utgangspunkt i middels sterk.Smak gjerne til med mer av krydderblandingen.
Pass på at det ikke blir for sterkt for de minste.

Server gjerne med rundstykker eller et godt brød.