Logg inn

Bakt kyllingbryst med spicy kikertsalat


2 voksne

2 pakker Kyllingfilét
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1/3 ts Paprikapulver (B)
1 Hjertesalat
1 Tomat
1/2 Agurk
1 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
1/2 Rødløk
1/2 Hvitløk
1/2 Chili
1 ss Olivenolje (B)
1 pakke Hermetisk kikerter
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1/3 ts Paprikapulver (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 225 grader varmluft.

Legg kyllingen i en ildfast form. Vend inn salt, pepper og paprikapulver og stek i ovnen i ca. 12-14 minutter. Bruk en liten kniv for å sjekke om kyllingen er ferdig.

Vask og grovkutt hjertesalat, tomat og agurk. Bland sammen i en bolle med olivenolje. Smak til med litt salt om ønskelig.

Skrell rødløk og hvitløk. Kutt hvitløk og chili i tynne skiver.
Grovkutt rødløk. Stek hvitløk, chili og rødløk i en stekepanne med olivenolje i ca. 2 minutter på middels-høy varme.

Sil laken av kikertene og ha de oppi pannen med grønnsaker. Stek videre i 3-4 minutter. Tilsett salt, pepper og paprikapulver.

Server kyllingbryst med kikertblandingen og frisk salat.

Tips
Reduser mengden chili dersom du ønsker
en mildere kikertsalat. Retten kan være litt
sterk for de aller minste.
Er du glad i godt krydret mat kan du krydre
med spisskummen før kyllingen går i ovnen.