Logg inn

Bakt kyllingbryst med spicy kikertsalat


1 voksen

1 pakke Kyllingfilét
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/3 ts Paprikapulver (B)
1 Hjertesalat
1 Tomat
1/2 Agurk
1 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
1/2 Rødløk
1/2 Hvitløk
1/2 Chili
1 ss Olivenolje (B)
1 pakke Hermetisk kikerter
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
1/3 ts Paprikapulver (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 225 grader varmluft.

Legg kyllingen i en ildfast form. Vend inn salt, pepper og paprikapulver og stek i ovnen i ca. 12-14 minutter (se tips). Bruk en liten kniv for å sjekke om kyllingen er ferdig.

Vask og grovkutt hjertesalat, tomat og agurk. Bland sammen i en bolle med olivenolje. Smak til med litt salt om ønskelig.

Skrell rødløk og hvitløk. Kutt hvitløk og chili i tynne skiver (se tips).

Grovkutt rødløk. Stek hvitløk, chili og rødløk i en stekepanne med olivenolje i ca. 2 minutter på middels-høy varme.


Sil laken av kikertene og ha de oppi pannen med grønnsaker. Stek videre i 3-4 minutter. Tilsett salt, pepper og paprikapulver.

Server kyllingbryst med kikertblandingen og frisk salat.

Tips

Er du glad i godt krydret mat kan du krydre med
spisskummen før kyllingen går i ovnen.
Reduser mengden chili dersom du ønsker en mildere
kikertsalat. Retten kan være litt sterk for de aller minste.