Logg inn

Afrikansk peanøttgryte*


2 voksne

1 pakke Villrisblanding 150g
2/3 stk Løk
2 ss Ingefær
1/2 stk Hvitløk
1/2 stk Rød chili
*Søtpotet
1 stk Rød paprika
2 ss Stekeolje (B)
2 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 boks Hermetisk tomat
4 ss Peanøttsmør (B)
1/2 boks Kokosmelk
1 pakke Hermetiske hvite bønner
1 stk Lime
Salt (B)
1 pakke Koriander
1 pakke Peanøtter

*Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk det som blir levert til retten.

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.

Finhakk løk, ingefær, hvitløk og chili. Øk eller reduser mengde chili
for å justere styrken på retten.

Skrell søtpotet og skjær de i terninger på ca. 1x1 cm. Skjær paprika i strimler.

Varm opp stekeolje til medium/høy varme i en gryte.

Ha i løk, ingefær, hvitløk og chili, og la det surre til løken blir myk.

Ha i søtpotet og paprika og rør sammen, la det steke i ett minutt til.
Ha i vann, buljongterning og hermetisk tomat. Tilsett peanøttsmør og kokosmelk. Rør det hele sammen og la koke opp. La det småkoke i 10 minutter.

Sil lakene av bønnene og skyll de i litt vann. Ha de i gryten og la det småkoke i 5 minutter til. Press i saften av lime og smak til med salt og mer kokosmelk om ønskelig.

Grovhakk koriander og peanøtter, og dryss på toppen.

Servér gryten rykende varm sammen med nykokt ris.