Logg inn

Nettmat's hjemmelagde salade nicoise


1 voksen

1 pk Småpoteter
Vann (B)
Salt (B)
2/3 pk Haricot verts
2 Egg
1/2 Isbergsalat
1 pk Varmrøkt laks
1 beger Cæsardressing

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Skyll potetene og legg de i en gryte. Fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 3 cm og kok i 15-18 minutter, til potetene er møre. Tilsett en liten teskje med salt per liter vann. Når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden tilsettes haricot verts.

Kok eggene i 7-8 minutter til de er ”smilende”. Avkjøl deretter eggene i kaldt vann, skrell dem og del de i to.

Vask og riv salaten i biter.

Del de kokte potetene i to eller fire. Skjær eller riv varmrøkt laks i biter.

Bland sammen salat, egg, haricot verts og potet med den varmrøkte laksen.

Servér vår versjon av salade nicoise med cæsardressing ved siden av.

Tips
Her har vi tilpasset vår egen versjon av denne middagen.
En ekte versjon av Salade Niçoise skal egentlig inneholde tunfisk, egg, ansjos og oliven. Har du dette tilgjengelig så kan det inkluderes i middagen.
Salade Niçoise er en klassisk fransk rett, som har navnet sitt fra
byen Nice i Provenceområdet.