Logg inn

Nettmat's bacalao med fersk hvit fisk og oliven


1 voksen

1 pk Småpoteter
1/2 Hvitløk
1/2 Paprika
2/3 Rødløk
2 ss Olivenolje (B)
1/2 glass Pastasaus
2 dl Vann (B)
1 Grønnsaksbuljongterning
1/3 ts Paprikapulver (B)
1 pk Fersk hvit fisk i sesong
1/4 pk Bladpersille
1/2 glass Oliven
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Ingredienser

Vask potetene og legg de i en gryte. Fyll opp med vann slik at de dekkes og kok i ca. 10 minutter.

Skrell hvitløk og kutt i tynne skiver. Rens paprika og rødløk og kutt i strimler.

Fres hvitløk, paprika og rødløk i en kjele med olivenolje på middels varme i 5-7 minutter.

Tilsett pastasaus, vann, buljong og paprikapulver, og la det koke i ca. 10 minutter (se tips). Rør om av og til.

Kutt fisken i terninger på ca. 2x2 cm. Grovkutt persille. Når potetene er ferdig kokt siles vannet av og potetene deles i fire.

Ha fisk, persille, potetbåter og oliven i kjelen, skru ned varmen og la gryten trekke i 5-7 minutter, til fisken er klar (unngå at det koker).

Smak til med salt og pepper og servér.

Tips
Bruk gjerne røkt paprikapulver for en kraftigere smak.
Tilsett litt kajennepepper om du er glad i sterk mat og bruk helst
grovkvernet sort pepper.
Rester? Legg i en lukket beholder og oppbevar i kjøleskap.
Mange synes bacalao blir enda bedre når den får stått litt.