Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Nettmatpølser i forkledning


1 voksne

1 pakke Småpoteter 200g
Vann (B)
Salt (B)
0,5-1 stk Blomkål
Bakepapir (B)
1 pakke Fullkornsdeig 100g
Hvetemel (B)
2 stk Nettmatpølser
1 stk Rødt eple
1 pakke Mandler 30g
Salt (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Del potetene i to, legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker med ca. 4 cm. Tilsett ½ ts salt per liter vann. Kok under lokk i ca. 15 minutter til potetene er møre.

Kutt blomkåltoppen i små buketter og stilken i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Når det gjenstår ca. 4 minutter av koketiden til potetene tilsettes blomkålbukettene. Kok videre under lokk til koketiden er over og hell av vannet.

Gjør klart et stekebrett kledd med bakepapir.

Del fullkornsdeigen opp i jevnstore biter. En bit for hver pølse. Dryss litt mel på benken og trill ut deigpølser, ca. dobbelt så lange som kjøttpølsene.

Snurr de rundt kjøttpølsene og legg de med deigendene ned på stekebrettet slik at de ikke spretter opp. Stek de i ca. 10 minutter til deigen er gyllen og pølsene gjennomstekte. Bruk en liten kniv for å sjekke om pølsene er ferdige.

Del eplene i to og fjern kjernehuset. Kutt eplene i terninger på ca. 1x1 cm.

Grovhakk mandlene.
Bland sammen mandler og epler med de kokte potetene og blomkålen. Krydre med litt salt etter smak.

Servér potetsalaten sammen med nystekte Nettmatpølser i forkledning.

Tips: Pølsene er ganske varme når de kommer rett ut fra ovnen. For små mennesker kan det bli litt for varmt. Del gjerne pølsene i skiver med en brødkniv før servering, så tar det ikke så lang tid før temperaturen blir spisevennlig.