Logg inn

Nakkekoteletter med risoni og blomkål


2 voksne

1/2 pk Risoni
Vann (B)
Salt (B)
1 pk Blomkål
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Nakkekoteletter
Salt (B)
Pepper (B)
1 ss Smør (B)
1 Vårløk
2 ss Soyasaus

Fremgangsmåte

Kok risoni etter anvisning på pakke.

Kutt blomkål i små buketter og stilken i tynne skiver (kun 4 og 6 personer bruker stilken). Stek dette i en stekepanne med stekeolje på medium-høy varme til de er gyllenbrune.

Skjær nakkekotelettene i skiver og gni inn salt og pepper etter ønske. Brun smør i en stekepanne og stek kotelettene på høy varme i 2-3 minutter på hver side (se tips). Ta deretter pannen bort fra varmen, legg på lokk, og la kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.

Vask og finsnitt vårløk. Bland sammen vårløk med risoni, stekt blomkål og soyasaus.

Server stekte/grillede nakkekoteletter med blomkål-risoni. Sett gjerne frem soyasaus på bordet slik at alle kan smake til.

Tips
For å få kjøttet saftig er det best å steke kotelettene med fettet på.
Grille kotelettene? Tørk kotelettene med litt kjøkkenpapir. Pensle
begge sider med stekeolje og krydre med salt og pepper. Stek på
direkte varme i 2-3 minutter på begge sider. La kjøttet hvile på
indirekte varme i ca. 5 minutter.