Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Mulligatawnysuppe


2 voksne

1/2 stk Løk
1/2 stk Hvitløk
1 Grønt eple
1 bunt Vårløk
2/3 ss Karri (B)
1 ss Stekeolje (B)
8 dl Vann (B)
2 stk Kyllingfilet
1/2 boks Kokosmelk
2/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Skrell og grovkutt løk, hvitløk og grønne epler. Fjern og kast kjernen
av eple.

Vask og finsnitt vårløken. Legg det hvite og det grønne på hver sin
lille tallerken eller skål.

Stek løk, hvitløk, epler og det hvite fra vårløken på medium-høy
varme i en kjele med karri og stekeolje i ca. 2 minutter.

Tilsett vann og kok videre i 5 minutter under lokk.

Kutt kyllingen i terninger på ca. 2x2 cm.

Kjør suppen glatt i blender eller med stavmixer. Hell suppen tilbake i kjelen og tilsett kyllingen. Kok videre i 5 minutter under lokk.

Rør kokosmelken godt sammen i boksen og tilsett i suppen. Smak til med salt og pepper. Tilsett forsiktig litt mer vann om suppen virker for tykk.

Servér med et dryss finsnittet vårløk.