Logg inn

Middelhavssalat med kylling og fersken


2 voksne

1 pk Cherrytomater
1 pk Mandler
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 Squash
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1 ss Olivenolje (B)
1 Fersken, nektarin eller plomme
1 Sitron
2 Kyllingfileter
1 ss Stekeolje (B)
1 Crispysalat
1/2 bunt Vårløk
2 ss Olivenolje (B)
1/2 ts Kvernet salt (B)

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Del cherrytomater i to og grovhakk mandler. Legg dette i en ildfast form og dryss over salt, pepper og olivenolje. Bak i ovn i ca. 10 minutter.

Kutt squash i tynne skiver på langs. Legg de utover et bakepapir og krydre begge sidene med salt og pepper. Ha over olivenolje. Stek i en grill- eller stekepanne i 2 minutter på hver side.

Del fersken i to slik at du enkelt kan fjerne steinen. Kutt deretter fersken i båter og stek i 2 minutter på høy varme på hver side.

Del sitron i to og stek i 2-3 minutter på høy varme, med den kuttede siden ned (se tips).

Kutt kyllingfilet i strimler. Tørk av stekepannen og stek kyllingstrimlene på medium-høy varme med stekeolje i ca. 5 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.

Vask og riv salat. Finkutt vårløk.

Bland sammen squash, salat, vårløk, fersken, cherrytomater og mandler. Topp salaten med din beste olivenolje, kvernet salt og saft fra den grillede sitronen.

Tips
Vi får ikke alltid tak i fersken og må til tider benytte oss av nektarin eller plomme.

Du kan dele sitron i båter før steking, slik at alle får hver sin sitronbåt å toppe middagen med.