Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Meksikansk risgryte*


2 voksne

1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1/2 stk Rød chili
1 stk Paprika
1 pakke Fullkornsris 150g
2 ss Stekeolje (B)
3/4 ts Salt (B)
1 ts Chilipulver (B)
2 ts Malt spisskummen (B)
1 ts Tørket oregano (B)
2 ss Tomatpuré (B)
8 dl Vann (B)
1 stk Lime
1 pakke Koriander
1 pakke Hermetiske sorte bønner
1 boks Mais
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Nachochips

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Rens og skjær paprika i
terninger.

Skyll risen i kaldt vann.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en kjele.

Tilsett sjalottløk, hvitløk, chili, paprika, salt, chilipulver,
spisskummen, oregano og tomatpuré. La det hele surre i 3-4
minutter.

Tilsett ris og vann.

La det hele koke opp og la det småkoke under lokk til risen er mør.
Rør litt underveis slik at det ikke setter seg i bunnen. Tilset t mer
vann etter behov.

Skjær lime i båter og grovhakk koriander.

Sil laken av bønnene og maisen, og tilsett i kjelen når koketid en er
over. Smak til med salt og pepper.

Servér retten toppet med koriander og knuste nachos, og limebåter
ved siden av.