Logg inn

Meksikansk risgryte*


2 voksne

1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1/2 stk Rød chili
1 stk Paprika
1 pakke Fullkornsris 150g
2 ss Stekeolje (B)
3/4 ts Salt (B)
1 ts Chilipulver (B)
2 ts Malt spisskummen (B)
1 ts Tørket oregano (B)
2 ss Tomatpuré (B)
8 dl Vann (B)
1 stk Lime
1 pakke Koriander
1 pakke Hermetiske sorte bønner
1 boks Mais
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Nachochips

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Rens og skjær paprika i
terninger.

Skyll risen i kaldt vann.

Varm opp stekeolje til medium-høy varme i en kjele.

Tilsett sjalottløk, hvitløk, chili, paprika, salt, chilipulver,
spisskummen, oregano og tomatpuré. La det hele surre i 3-4
minutter.

Tilsett ris og vann.

La det hele koke opp og la det småkoke under lokk til risen er mør.
Rør litt underveis slik at det ikke setter seg i bunnen. Tilset t mer
vann etter behov.

Skjær lime i båter og grovhakk koriander.

Sil laken av bønnene og maisen, og tilsett i kjelen når koketid en er
over. Smak til med salt og pepper.

Servér retten toppet med koriander og knuste nachos, og limebåter
ved siden av.

Tips

Ønsker du en mer spicy middag
kan du tilsette litt kajennepepper
eller litt ekstra chilipulver.