Logg inn

Meksikansk gryterett


2 voksne

1 pk Villrisblanding
5 dl Vann (B)
2/3 Paprika
1 Løk
1/2 Rød chili
2 ss Stekeolje (B)
1 pk Kjøttdeig fra Malmin & Orre på Klepp
2 ts Spisskummen (B)
1 ts Chilipulver (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 pk Hakket tomat
1 Kjøttbuljongterning (B)
Pepper (B)
Salt (B)

Fremgangsmåte

Skyll villrisblandingen i et dørslag og bløtlegg risen i kaldt vann i en skål.
 
Skrell og grovkutt paprika og løk. Finsnitt chili.
 
Ha paprika, løk og chili i en gryte sammen med stekeolje og fres på middels varme i ca. 4 minutter.
 
Tilsett kjøttdeig, spisskummen, chilipulver (se tips), salt og pepper. Stek videre på høy varme samtidig som du hakker opp tapasdeigen. Stek til kjøttet er gjennomstekt.
 
Tilsett ris med vann, hakket tomat og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i ca. 17 minutter. Rør om av og til.
 
Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.


Tips:
Gryten kan være litt sterk for de minste. Ønsker du en mildere
gryterett kan du redusere eller fjerne chilipulveret. Tilsett litt paprikapulver (gjerne røkt) om du ønsker mer smak i retten.