Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Meksikansk gryterett


2 voksne

2/3 Rød paprika
1 Sjalottløk
1/2 Rød chili
2 ss Stekeolje (B)
1 pk Kjøttdeig
2 ts Spisskummen (B)
1 ts Chilipulver (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 pk Villris
5 dl Vann (B)
1 pk Hakket tomat
1 Kjøttbuljongterning (B)
Pepper (B)
Salt (B)

Skrell og grovkutt paprika og løk. Finsnitt chili.

Ha dette i en gryte sammen med stekeolje og fres på middels varme i
ca. 4 minutter.

Tilsett kjøttdeig, spisskummen, chilipulver (se tips nederst), salt
og pepper. Stek videre på høy varme samtidig som du hakker opp
kjøttdeigen. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Tilsett ris, vann, hakket tomat og buljongterning. Kok opp og la det
småkoke i ca. 17 minutter. Rør om av og til.

Smak til med salt og pepper mot slutten av koketiden.

Tips:
Gryten kan være litt sterk for de minste. Ønsker du en mildere
gryterett kan du redusere eller fjerne chilipulveret.