Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Marokkansk rotgrønnsaksgryte*


2 voksne

1 pakke Quinoa 150g
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1 stk Nepe
* Søtpotet
* Pastinakk
1 stk Gulrot
1 pakke Aprikos
2/3 stk Appelsin
1 pakke Rosmarin
3 ss Stekeolje (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
1/2 ts Gurkemeie (B)
1/3 ts Kanel (B)
1/4 ts Chilipulver (B)
2 1/2 dl Vann (B)
1 stk Buljongterning (B)
1 boks Hermetisk tomat
Salt (B)
Pepper (B)

Søtpotet og pastinakk varierer mye i størrelse. Bruk derfor det som ble levert til retten.

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Tilbered quinoa etter anvisning på pakken.

Finhakk løk og hvitløk. Skrell nepe, søtpotet, pastinakk og gulrot. Del de i to på langs og skjær de i ca. 1 cm tykke skiver.

Skjær aprikosene i 3-4 biter. Riv appelsinskallet på den fine siden av et rivjern og finhakk rosmarin.

Varm opp olje til medium-høy varme i en gryte. Ha i løk og hvitløk, og surr i 1-2 minutter.

Tilsett spisskummen, gurkemeie, kanel og chilipulver og la det surre i 1-2 minutter til. Øk eller reduser mengden chilipulver for å justere styrken på retten.

Ha i nepe, søtpotet, pastinakk og gulrot. Bland godt sammen.

Hell deretter i vann, buljongterning, hermetisk tomat og saften fra
appelsin. La det hele koke opp. Skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke i ca. 15 minutter, til grønnsakene er møre.

Etter 5 minutter har du i aprikos og rosmarin. Smak til med salt og
pepper.

Servér gryten med quinoa og et dryss appelsinskall på toppen.