Logg inn

Mangocurry med tofu og fullkornsris*


2 voksne

Stekeolje (B)
1 pk Ris
1 pk Tofu
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Kanel (B)
1/2 ts Garam masala (B)
1/2 ts Chilipulver (B)
1 Rødløk
2/3 Hvitløk
1 ss Ingefær
1 Mango
2 ss Stekeolje (B)
2/3 ts spisskummen (B)
1/3 ts Malt nellik (B)
2/3 boks kokosmelk
2 ts Eddik (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 ts Sukker (B)
1 pk Koriander
 

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og smør over stekeolje. Kok ris etter anvisning på pakke.

Kutt tofu i terninger på ca. 1x1 cm. og legg bitene utover bakepapiret. Krydre med salt, kanel, garam masala og chilipulver. Vend godt om på bitene slik at krydderet fester seg.

Stek tofubitene i 10 minutter, vend om på bitene og stek i 10 minutter til.

Grovhakk rødløk. Finhakk hvitløk og ingefær. Skrell mangoen, skjær kjøttet fra steinen og del mangokjøttet i små terninger.

Stek rødløk, hvitløk og ingefær i en kjele med stekeolje. La det surre i 1 minutt. Tilsett spisskummen og malt nellik. Rør godt sammen og la det steke i 3-4 minutter under omrøring.

Tilsett kokosmelk, mango og eddik. Rør godt. La det koke opp og småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i tofubitene og tilsett litt sukker om du ønsker en søtere curry.

Grovhakk koriander. Server gryten med nykokt ris og topp retten med koriander.

Tips
Rester? Legg dette i en lukket beholder og oppbevar i kjøleskap.

Smak deg gjerne frem med mer eller mindre krydder enn det som står oppført i oppskriften.