Logg inn

Malmin's utvalgte pølser med sopp, stappe og persille


1 voksen

1 pk Mandelpoteter
2 Spesialpølser fra Malmin & Orre
1 ss Stekeolje (B)
1 Rødløk
1 pk Aromasopp
1/3 pk Bladpersille
2/3 terning Kjøttbuljong
1/2 dl Vann (B)
1 ss Smør (B)
Ca. 1 dl Melk
1/3 ts Salt (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Skrell mandelpoteter, legg i en gryte og dekk med vann. Kok i ca. 16 minutter, til de er møre.

Stek pølsene i en stekepanne med stekeolje på middels varme i ca. 3 minutter på hver side.

Grovkutt rødløk og sopp. Finhakk persille.

Ta ut pølsene og ha sopp og løk i stekepannen. Stek på middels-høy varme i 4-5 minutter, til soppen er gyllen.

Legg pølsene tilbake i stekepannen. Tilsett buljongterning og vann. La det putre i 2-4 minutter.

Potetstappe: Sil vannet av potetene og mos de til en stappe med smør og melk (se tips). Spe forsiktig i litt og litt melk for å få en fin konsistens og unngå at det blir for mye væske. Smak til potetstappen med salt.

Ta stekepannen av platen, topp med finkuttet persille og servér.

Tips
Ekstra god potetstappe?
Smelt smør i en kjele (litt mer enn det som står oppført). Tilsett flaksalt (ca. 1/2 ts per voksen) og melk. La dette bli varmt men unngå at det koker. Mos potetene mens du heller i litt og litt melkeblanding. Stopp når du når ønsket konsistens.