Logg inn

Malmin's utvalgte pølser med røstipotet, spinat og blomkål


1 voksen

1 pk Poteter
1/3 Hvitløk
1 ts potetkrydder
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Blomkål á 100g
Vann (B)
Salt (B)
1 pk Assorterte pølser
1 ss Stekeolje (B)
1 pk Spinat á 50g

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Vask potetene og riv de på et grovt rivjern rett oppi en bolle (se tips). Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet oppi bollen sammen med potetene. Tilsett potetkrydder og bland godt
sammen. Bruk hendene og klem mest mulig av væsken ut av potetraspet.

Form deretter potetballer, en per porsjon. Stek potetballene på medium varme i en stekepanne med stekeolje i 2-3 minutter på hver side. De faller lett fra hverandre før de har fått en god
stekeflate, så flytt minst mulig på de underveis i stekingen.

Når røstipotetene har fått en fin farge på begge sider legges de over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ca. 10 minutter i stekeovn.

Kutt blomkål opp i små buketter. Legg blomkål i en kjele og fyll med vann slik at det såvidt dekker. Tilsett en liten teskje salt per liter vann og kok i 3-4 minutter.

Kutt noen tynne skrå snitt i pølsene. Stek pølsene i en stekepanne med stekeolje på medium varme i ca. 3 minutter på hver side.

Tilsett spinaten i stekepannen sammen med pølsene og stek til pølsene er klar, ca. 1 minutt. Rør godt om slik at spinaten faller sammen.

Servér pølser med varm røstipotet, kokt blomkål, stekt spinat og ketchup eller valgfri dressing.

Tips
Bruk gjerne et rent kjøkkenhåndle til å klemme ut så mye væske
som mulig fra potetraspet.
Tilsett litt smør, salt og pepper sammen med
potetkrydderet om ønskelig.