Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Makaroni og kikerter*


2 voksne

1 pakke Fullkornsmakaroni 225g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Kikerter
2 ss Stekeolje (B)
2/3 pakke Krydderblanding Nr. 1
1/2 stk Hvitløk
1 stk Sjalottløk
2/3 stk Paprika
2 ss Tomatpuré (B)
4 dl Vann (B)
4 ss Olivenolje (B)
1 stor pakke Basilikum
2/3 pakke Krydderblanding Nr. 2

Fremgangsmåte

Kok makaroni etter anvisning på pakken.

Sil laken av kikertene og skyll de i kaldt vann.

Varm opp stekeoljen til medium varme i en panne, ha i kikertene og innholdet fra krydderpose 1. La det stå og surre til kikertene begynner å bli sprø, vend litt på de av og til.

Rens og grovhakk hvitløk, løk og paprika.

Ha hvitløk, løk og paprika i en foodprosessor, tilsett tomatpuré, vann, olivenolje, mesteparten av basilikumen og innholdet fra krydderpose 2. Kjør til du har en helt jevn saus. Bruk en stavmikser om du ikke har foodprosessor.

Når makaronien er ferdig kokt siler du av vannet og vender inn
sausen.

La det putre i 2 minutter og servér med kikertene på toppen.

Grovhakk resten av basilikumen og dryss over før servering.