Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Lun pastasalat med ciabatta*


2 voksne

1/2 pakke Fullkornsskruer 500g
2 stk Grove rundstykker (Oppbevares i kjøleskap)
1 pakke Aromasopp
1 stk Brokkoli
1 pakke Pinjekjerner
2 ss Stekeolje (B)
2/3 stk Sitron
1/2 stk Hvitløk
1 pakke Basilikum
1 dl Olivenolje (B)
1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok pasta etter anvisning på
pakken.

Skjær sopp i skiver, del brokkoli i små buketter.

Varm opp en stekepanne til medium-høy varme. Ha i pinjekjernene
og rist de til de begynner å bli gylne. (Forsiktig, de brenner seg fort!) Legg pinjekjernene til side.

Ha i stekeolje, sopp og brokkoli i pannen, og stek til soppen begynner å bli gyllen.

Riv skallet av sitronen med den fine siden på et rivjern og legg det til sides.

Stek ciabattabrødet i 4-6 minutter i stekeovnen.

Press sitronsaften i en food processor eller blender.

Tilsett hvitløk, basilikum, olivenolje, salt og pepper og kjør til du har
en jevn olje. Bruk en stavmikser om du ikke har food processor eller blender.

Når pastaen er ferdig kokt siler du av vannet, og vender den sammen med sopp og brokkoli.

Ha i serveringsskåler og hell basilikumoljen over.

Topp med pinjekjerner og revet sitronskall, servér med varme
rundstykker.