Logg inn

Lokale hysekarbonader med rødkål og villris


1 voksen

1 pk Villris
1 pk Hysekarbonader fra Domstein på Randaberg
1 bit Rødkål
1/2 Lime (limesaft)
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
2 ss Olivenolje (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Legg fiskekarbonadene på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek fiskekarbonadene i forvarmet ovn i ca. 10 minutter (se tips).

Kutt kålen i så tynne strimler som mulig og legg i en bolle (dersom rødkålen har stilk så skal den skjæres bort). Smak til med salt, pepper, olivenolje og saften av lime. Bland alt godt sammen.

Server fiskekakene varme med nykokt villris og rødkålsalat.

Tips
Fiskekakene kan også stekes i stekepanne. Bruk litt smør eller stekeolje i en  stekepanne og stek fiskekakene gylne på middels-høy varme.

Ønsker du brun saus til? Slik gjør du: (ca. 4 pers)
1. Smelt 3 ss smør i en kjele på middels varme.
2. Tilsett 3 ss mel. Rør godt til sausen får en nøttebrun farge. Ta kjelen av varmen.
3. Tilsett 2 dl melk og 4 dl vann med buljong (litt og litt av gangen).
4. La småkoke i 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.