Logg inn

Linsegryte med søtpotet og kokosmelk


2 voksne

1 pk Ris
1 Sjalottløk
1/2 ss Ingefær
1/3 pk Koriander
*Søtpotet
1 Gulrot
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Gurkemeie (B)
1 ts Garam masala (B)
2/3 ts Salt (B)
1 pk Hermetiske linser
6 dl Vann (B)
1 Grønnsaksbuljongterning
2/3 boks Kokosmelk

*Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk derfor det som blir levert til middagen.

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke.

Finhakk sjalottløk og ingefær. Grovhakk koriander.

Skrell søtpotet og gulrot. Skjær søtpot i terninger på ca. 1x1 cm og gulrøtter i ringer på 1/2-1 cm.

Varm opp stekeolje til medium varme i en kjele. Tilsett gurkemeie, garam masala og salt. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter (se tips).

Tilsett sjalottløk, ingefær, søtpotetterninger og gulrot, og rør det hele godt sammen.

Hell laken av linsene og skyll de raskt. Ha i linser og vann med buljongterning og la det koke opp. La det småkoke i ca. 10 minutter. Rør om av og til (se tips).

Rør inn kokosmelk. Smak til med litt mer salt og krydder om ønskelig.

La det koke videre i 4-7 minutter, til søtpotetterningene og linsene er møre.

Servér linsegryte over risen, toppet med grovhakket koriander.

Tips
Har du ikke garam masala så kan krydderet erstattes av
spisskummen og litt chilipulver.
Tilsett litt mer vann i linsegryten ved behov.