Logg inn

Lasagne med squash og linser*


2 voksne

Bakepapir (B)
1 stk Squash
2 stk Gulrøtter
1 pakke Hermetiske linser
2 ss Stekeolje (B)
1 glass Pastasaus
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Cashewnøtter
2/3 pakke Næringsgjær
2/3 stk Sitron
1/2 stk Hvitløk
1 dl Vann (B)
1 ss Sennep (B)
1 pakke Basilikum
Salt (B)
1 pakke Lasagneplater

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Finn fram en stor ildfast form og sett den på et stekebrett kledd med bakepapir.

Skjær squash og gulrøtter i terninger på ca. 1x1 cm. Sil laken av linsene.

Varm opp olje til høy varme i en kjele. Ha i squash og gulrøtter, og stek i 3-4 minutter mens du vender på de.

Ha i linsene og tomatsausen. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.

Ta kjelen av platen og la sausen avkjøle litt. I mellomtiden lages cashewnøttsausen.

Ha cashewnøtter, næringsgjær, saften av sitron, hvitløk, vann, sennep og basilikum i en foodprosessor. Bruk en stavmikser dersom du ikke har foodprosessor.

Kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt.

Ha 1/3 av grønnsak- og linsesausen i bunnen av den ildfaste formen.

Legg over et lag med lasagneplater. Legg så et lag cashewnøtt-saus. Gjenta til du har brukt opp alt, pass på at du har nok til et godt lag cashewnøttsaus på toppen.

Bak lasagnen i ovnen i 30-35 minutter og servér.