Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Lasagne med squash og linser*


2 voksne

Bakepapir (B)
1 stk Squash
2 stk Gulrøtter
1 pakke Hermetiske linser
2 ss Stekeolje (B)
1 glass Pastasaus
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Cashewnøtter naturell 100g
1 pakke Næringsgjær
1 stk Sitron
1 stk Hvitløk
1 dl Vann (B)
1 ss Sennep (B)
1 stor pakke Basilikum
Salt (B)
1 pakke Lasagneplater

Sett stekeovnen på 200 grader.

Finn fram en stor ildfast form og sett den på et  stekebrett kledd med bakepapir.

Skjær squash og gulrøtter i terninger på ca. 1x1 cm. Sil laken av linsene.

Varm opp oljen til høy varme i en kjele. Ha i squash og gulrøtter, og stek i 3-4 minutter mens du vender på de.

Ha i linsene og tomatsausen. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper.

Ta kjelen av platen og la sausen avkjøle litt.

I mellomtiden lages cashewnøtt-sausen.
Ha cashewnøtter, næringsgjær, saften av en sitron, hvitløk, vann, sennep og basilikum i en foodprosessor.

Kjør til du har en helt jevn saus. Smak til med salt.

Ha 1/3 av grønnsak- og linsesausen i bunnen av den ildfaste formen.

Legg over et lag med lasagneplater.

Legg så et lag cashewnøtt-saus.

Gjenta til du har brukt opp alt, pass på at du har nok til et godt lag cashewnøtt-saus på toppen.

Bak lasagnen i ovnen i 30-35 minutter og servér.