Logg inn

Laksewok med ris og jalapeños


2 voksne

1 pk Ris
2/3 Løk
1 Squash
1 pk Blomkåltopper
1/3 pk Koriander
1 pk Laksefilet
1/2 Jalapeños
1 ss Stekeolje (B)
2 ss Soyasaus (B)
1/3 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakke. Ta laksen ut av kjøleskapet slik at den romtempereres.

Kutt løk, squash og blomkål i biter. Finhakk koriander. Kutt laks i terninger på ca. 2x2 cm og jalapeños i tynne skiver.

Når det gjenstår 8-10 minutter av koketiden til risen: stek løk, squash og blomkål på høy varme i en wok- eller stekepanne med stekeolje i 4-5 minutter.

Tilsett kokt ris, koriander, soyasaus, salt og pepper i pannen med grønnsakene. Stek videre i ca. 3 minutter. Ta innholdet ut av pannen og tørk raskt over med litt tørkepapir.

Stek lakseterningene (se tips) og jalapeños på høy varme i stekepannen med stekeolje, til laksen er gjennomstekt og har fått en fin og gyllen stekeskorpe. Snu terningene forsiktig slik at de ikke går i oppløsning.

Legg laks og jalapeños på toppen av grønnsakene og risen. Topp gjerne retten med soyasaus etter smak.

Tips
Styrken på retten styres av mengde jalapeños. Øk eller
reduser mengden for å justere styrken på middagen.
Stek laksen på varmenivå 7-8 av 10.
Varm helst opp pannen før du har i stekeolje. Når oljen
også er varm har du i lakseterningene. La de ligge mest
mulig i ro frem til du snur dem.