Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Laksepakke


1 voksne

1 pakke Matpoteter
1 stk Gulrot
Pastinakk
Vann (B)
Salt (B)
1 bunt Vårløk
1/2 stk Sitron
1 pakke Laksefilet
Aluminiumsfolie (B)
1 ts Smør (B)
Salt (B)
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skrell og kutt potet, gulrot og pastinakk i 1 cm tykke skiver.

Legg de i en kjele og fyll opp med vann slik at det så vidt dekker. Tilsett ½ ts salt per liter vann og kok under lokk i 8-10 minutter.

Finsnitt vårløken.

Når det gjenstår 2 minutter av potet- og grønnsakenes koketid tilsettes vårløken i kjelen.

Kutt sitronen i tynne skiver. Kutt laksen i porsjonsstykker.

Legg ark med aluminiumsfolie utover benken og legg grønnsaker og poteter i en haug på midten av hvert ark.

Legg laksestykkene på toppen og avslutt med en skive sitron, en teskje smør og salt og pepper etter smak.

Pakk det hele inn i aluminiumsfolien og legg pakkene på et stekebrett. Stek i ca. 15 minutter til laksen er gjennom-varmet.

Åpne pakkene og servér.

Tips: Mange barn synes det er spennende å lage sin egen laksepakke. Skriv gjerne navnet på utsiden før den går i ovnen slik at alle får sin egen spesialpakke.