Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Laks i folie med spinat, hjertesalat og agurk


1 voksne

Hvetemel (B)
1 pakke Deig til hvitløksbrød
Bakepapir (B)
1 ss Olivenolje (B)
1/2 stk Hvitløk
1/3 ts Salt (B)
Aluminiumsfolie (B)
1 pakke Laksefilet
1 pakke Spinat
1 ts Krydderblanding
1/4 ts Salt (B)
1 stk Hjertesalat
1 pakke Sukkererter
1 stk Agurk
1 liten pakke Mynte

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Dryss hvetemel på benken og form fullkornsdeigen til 1-2 cm tykke
porsjonsstykker med en kjevle eller hendene. Legg brødstykkene på et stekebrett med bakepapir. Lag små gruper i brødet med fingrene og hell over olivenolje.

Finhakk hvitløk og fordel utover brødstykkene. Krydre med et lett dryss salt og stek i forvarmet ovn i ca. 15 minutter, til brødet er gyllent.

Legg et ark med aluminiumsfolie utover benken og legg spinat i en
haug midt på folien. Legg laksen på toppen av spinaten og krydre med krydderblanding og salt.

Brett aluminiumsfolien rundt og legg pakken i stekeovnen. Bruk samme brett som brødene om du får plass. Stek i ca. 8 minutter.

Vask, tørk og kutt hjertesalat og sukkererter i grove biter. Skrell og kutt agurk i skiver. Grovhakk mynte. Legg agurk, sukkererter og salat på et serveringsfat og dryss over mynte.

Server med nystekt hvitløksbrød og ovnsbakt laks. Pass på å få med den gode sjyen i foliepakken over på serveringsfatet.