Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kyllingburger med tomat, mozzarella og søtpotet


2 voksne

1 Søtpotet
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2 ss Olivenolje (B)
2 Kyllingfilet
1/3 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
2 ss Stekeolje (B)
1/2 Sitron
2 Hamburgerbrød
1 pk Fersk mozzarella
1 Tomat
1 Hjertesalat

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Skrell og skjær søtpotet i staver på maksimalt 1x1 cm og legg de i en
ildfast form. Strø over salt, pepper og olivenolje og bland godt sammen.
Bak i ovn i ca. 25-30 minutter, til stavene er møre.

Skjær inn i kyllingfileten fra siden uten at du skjærer helt igjennom.
Brett ut kyllingen som en ”sommerfugl” og gni den inn med salt og
pepper.

Stek kyllingen i en panne på middels varme med stekeolje i ca. 4-6
minutter på hver side. Klem over sitronsaft når kyllingen er ferdig
stekt.

Del hamburgerbrød i to og varm de i ovnen i ca. 2 minutter.

Ta ut hamburgerbrødene og topp de med skivet tomat, mozzarella,
hjertesalatblader og kylling. Topp med dressing, ketchup, BBQ-saus
eller lignende om ønskelig.

Server burgerne med søtpotetstaver ved siden av.