Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kyllingburger med mozzarella og ovnsbakt søtpotet


2 voksne

1 Søtpotet
1 ss Olivenolje (B)
2/3 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
2 pk Kyllingfilet
1/2 ts Salt (B)
1/3 ts Pepper (B)
1/3 ts Kajennepepper (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
1 ss Stekeolje (B)
2 Hamburgerbrød
1 Tomat
1 pk Fersk mozzarella
1 Rødløk
1 bunt Vårløk

Fremgangsmåte

Forvarm ovn til 200 grader varmluft.

Skrell og skjær søtpotet i skiver på ca. 1 cm og legg i en ildfast form. Bland inn olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn i 25-30 minutter, til søtpotetene er møre (se tips).

Skjær inn i kyllingfileten fra siden uten at du skjærer helt gjennom. Brett ut kyllingen som en ”sommerfugl” og gni den godt inn med salt, pepper, kajennepepper og spisskummen (se tips).

Stek kyllingen i en stekepanne med stekeolje på middels varme i 4-6 minutter på hver side.

Del hamburgerbrød i to og varm de i ovnen i ca. 2-3 minutter.

Kutt tomat, mozzarella og rødløk i skiver. Finsnitt vårløk.

Ta ut hamburgerbrødene og legg på tomat, mozzarella, rødløk, vårløk og kyllingburger.

Tips
Bruk gjerne flaksalt og nykvernet pepper på søtpotetene.

Har du tid kan du vende om på søtpotetene 1-2 ganger under steking.

Ønsker du mer smak og styrke i kyllingburgeren kan du øke mengden kajennepepper og spisskummen.