Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kremet linsesuppe*


2 voksne

1 stk Sjalottløk
2/3 Hvitløk
1 stk Gulrot
2/3 pakke Ferske grønne bønner
1 pakke Grønnkål
1 pakke Hermetiske linser
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Gurkemeie (B)
1/3 ts Spisskummen (B)
1/4 ts Chilipulver (B)
2 dl Vann (B)
1 boks Hermetisk tomat
1 pakke Cashewnøtter
1.5 dl Vann (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Bladpersille

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Grovhakk sjalottløk og finhakk hvitløk. Rens og skjær gulrot i tynne
skiver. Vask og skjær bønnene i to. Vask og finsnitt grønnkål. S il
laken av linsene.

Varm opp stekeolje i en kjele. Ha i sjalottløk og hvitløk og la det
surre i et par minutter.

Tilsett gulrot, gurkemeie, spisskummen og chilipulver. La det surre
under omrøring i noen minutter til. Øk eller reduser mengden
chilipulver for å justere styrken på retten.

Ha i vann, linser og hermetisk tomat. Rør godt og la det hele
småkoke i 10-15 minutter.

I mellomtiden kjøres nøtter og vann jevnt i en foodprosessor eller
blender.

Rør nøtteblandingen inn i suppen og kok videre.

Når det gjenstår ca. 5 minutter, har du i grønne bønner og grønnkål.

Smak til med salt og pepper. Grovhakk persille og tilsett i suppen
rett før servering.

Servér suppen rykende varm.