Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kremet fullkornspasta med laks og squash


2 voksne

1 pakke Fullkornspenne 250g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Rødløk
1 pakke Laksefilet 360g
1/4 ts Salt (B)
1/2 ts Paprikapulver (B)
1/3 ts Oregano (B)
1/3 ts Løkpulver (B)
1/2-1 stk Rød chili
1/2-1 stk Hvitløk
Ca. 2-3 dl Kremfløte
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
2 stk Tomater
1 stk Squash
Pepper (B)

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Kok pasta som anvist på pakken.

Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Legg de i en ildfast form.
Legg laksen på toppen og krydre med salt, paprikapulver, oregano og løkpulver. Stek i ca. 10 minutter til laksen er gjennomstekt.

Vask, rens og grovkutt chili og hvitløk.

Kjør raskt sammen fløte, salt, pepper, chili, hvitløk og tomat i en
blender eller med en stavmixer til en jevn saus.

Vask og kutt squash i terninger på ca. 1x1 cm.

Når det gjenstår ca. 2 minutter av pastaens koketid tilsettes squashen. Når koketiden er over siles vannet av. Ta vare på litt av kokevannet i et desilitermål eller lignende. Ha pastaen tilbake i kjelen og tilsett sausen. Rør godt.

Når laksen er ferdig rives den i biter med to gafler, og vendes inn i
pastaen sammen med rødløken. Server med et dryss nykvernet pepper etter smak.

Pastaen suger til seg væsken fra sausen, så juster konsistensen med litt av kokevannet dersom retten blir stående litt før servering.