Logg inn

Kremet pasta med ørret og squash


2 voksne

1 pk Pasta
2/3 Rødløk
1 pk Ørretfilet
1/4 ts Salt (B)
1/2 ts Paprikapulver (B)
1/3 ts Oregano (B)
1/3 ts Løkpulver
1/2 Chili
1/2 Hvitløk
2 1/2 dl Kremfløte
1/4 ts Salt (B)
1/4 ts Pepper (B)
2 Tomater
1 Squash
Pepper (B)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Kok pasta som anvist på pakken.

Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Legg de i en ildfast form. Legg ørreten på toppen og krydre med salt, paprikapulver, oregano og løkpulver. Stek i ca. 10 minutter til ørreten er gjennomstekt.

Vask, rens og grovkutt chili og hvitløk.

Kjør raskt sammen fløte, salt, pepper, chili, hvitløk og tomat i en blender eller med en stavmixer til en jevn saus.

Vask og kutt squash i terninger på ca. 1x1 cm.

Når det gjenstår ca. 2 minutter av pastaens koketid tilsettes squashen. Når koketiden er over siles vannet av. Ta vare på litt av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen og tilsett sausen. Rør godt.

Når ørreten er ferdig rives den i biter med to gafler, og vendes inn i pastaen sammen med rødløken. Server med et dryss nykvernet pepper etter smak.

Pastaen suger til seg væsken fra sausen, så juster konsistensen med litt av kokevannet dersom retten blir stående litt før servering.

Tips
Har du en sitron/lime liggende kan denne
deles i båter og settes frem på bordet.
Alle kan da ta hver sin båt og klemme litt
sitron-/limesaft over fisken.