Logg inn

Koteletter med krydderstekte poteter og persillesmør


1 voksen

1 pk Matpoteter
1 ss Stekeolje (B)
2 ts Potetkrydder
Ca. 75g Smør/margarin (B)
1/4 pk Bladpersille
1/5 ts Pepper (B)
1/3 ts Eddik (hvit/rød) (B)
1 pk Cherrytomat
2 ss Olivenolje (B)
Salt (B)
1 pk Koteletter
Salt (B)
Pepper (B)

(B) bak en råvare betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare).

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovn til 225 grader. Se tips.

Kutt potetene i tynne båter og ha de over i en ildfast form. Vend inn stekeolje og potetkrydder. Bak i ovn i 20 minutter.

Kutt smør i terninger og grovhakk persille. Kjør dette godt sammen i en blender sammen med pepper og eddik. Bruk en stavmikser om du ikke har blender. Tilpass gjerne mengden persille etter smak.

Når potetene har stått i 20 minutter så tas de ut av ovnen. Ha tomater oppi formen og hell over olivenolje. Dryss litt kvernet salt over det hele. Sett formen tilbake i ovnen og bak videre i 5-10 minutter.

Brun kotelettene i 2-3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra varmen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter under lokk.

Servér kotelettene varme, med ovnsbakte båtpoteter og persillesmør.