Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kjøttboller med parmesan, nektariner og couscous


1 voksne

1 pakke Fullkornscouscous 75g
Vann (B)
Salt (B)
1 pakke Tapasdeig 180g
1 pakke Aromasopp
1 ss Stekeolje (B)
1 stk Nektarin
1 stk Tomat
1 stk Hjertesalat
1 pakke Parmesan 20g
1 ss Olivenolje (B)
0.25 ts Salt (B)
0,5-1 stk Sitron

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Tilbered couscous som anvist på pakken.

Vask hendene godt og form små kjøttboller av tapasdeigen.

Kutt soppen i fire.

Brun kjøttbollene i en stekepanne med stekeolje på  medium-sterk varme i 4-5 minutter.

Tilsett soppen og stek videre i 2 minutter.

Legg sopp og kjøttboller over i en ildfast form og stek videre i ovnen i ca. 8-10 minutter til kjøttbollene er gjennomstekte.

Har du litt tid til overs?
Del sitronen i to og legg halvdelene i en tørr stekepanne med snittflaten ned. La sitronen steke på sterk varme til den får en gyllenbrun stekeskorpe. Klem saften over retten før servering.
Dette gir retten et deilig grillet preg.


Vask og kutt nektariner og tomater i terninger på ca. 1x1 cm.
Vask, tørk og grovhakk salaten.

Riv parmesan på den fine siden av et rivjern.

Bland revet parmesan, plommer, tomat og salat inn i couscousen. Smak til med olivenolje og salt.

Tilsett stekte kjøttboller og sopp.

Klem over rikelig med sitronsaft og servér.