Uke 1


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kjøttboller i fløtesaus med brokkoli og potetmos


2 voksne

1 pakke Mandelpoteter 600g
Vann (B)
1/2 pk Griljermel 60g
1 1/2 dl Melk
1/2 Løk
1 ss Stekeolje (B)
1/2 Brokkoli
1 Egg
1 pk Kjøttdeig 360g
1 1/2 ts Salt (B)
1/2 ts Pepper (B)
1 ss Stekeolje (B)
1 ss Smør (B)
1 dl Melk
2 ss Hvetemel (B)
2 ss Smør (B)
1 Kjøttbuljongterning
3 dl Vann (B)
1 dl Fløte
2 små pk Tyttebærsyltetøy

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Skrell mandelpotetene, legg de i en gryte og dekk med vann. Kok i
18-20 minutter, til de er møre.

Bland sammen griljermel og melk i en bolle og la det svelle i 10
minutter.

Finkutt løk og stek den blank i en stekepanne med stekeolje. Kutt
brokkoli i buketter.

Bland sammen griljermel, stekt løk, egg, kjøttdeig, salt og pepper. Kna godt sammen og form kjøttboller. Stek kjøttbollene på middels-høy varme i en stekepanne med stekeolje til kjøttbollene er brune. Bruk en liten kniv for å sjekke om de er gjennomstekt.

Hell vannet av potetene og mos de til en stappe med smør og melk. Spe forsiktig i litt og litt melk for å få en fin konsistens og unngå at det blir for mye væske. Smak til med litt salt og mer smør om ønskelig.

Når kjøttbollene er ferdige tas de ut av pannen og legges til side
(behold kraften fra kjøttbollene i pannen).

Ha hvetemel og smør i stekepannen og la det småkoke i 2 minutter under omrøring sammen med kraften fra kjøttbollene.

Kok brokkolien i en kjele med lettsaltet vann i 3-4 minutter.

Tilsett kjøttbuljong, vann og fløte. Kok opp, tilsett kjøttbollene i sausen og la de trekke i ca. 5 minutter.

Server kjøttbollene med potetmos, brokkoli og tyttebærsyltetøy.