Logg inn

Kikertgryte med polenta


2 voksne

1 pk Kikerter
2 Tomater
*1-2 Søtpoteter
1 Sjalottløk
2/3 Hvitløk
2/3 Chili
1 pk Koriander
1 ss Stekeolje (B)
1 ts Spisskummen (B)
1 ts Gurkemeie (B)
1 ts Paprikapulver (B)
1 1/2 ts Sukker (B)
1 ts Salt (B)
2/3 ts Pepper (B)
2 dl Vann (B)
2 bokser Mais
1 dl Vann (B)
2 ss Margarin (B)
1/2 ts Salt (B)

*Søtpotet varierer mye i størrelse. Bruk det som blir levert til retten.

Fremgangsmåte

Hell laken av kikertene og skyll under kaldt vann. Del tomater i to. Skrell og kutt søtpotet i terninger. Finhakk løk, hvitløk og chili. Grovhakk koriander.

Varm opp stekeolje i en kjele til medium varme. Tilsett løk og hvitløk, og la det surre i 1-2 minutter.

Tilsett chili, spisskummen, gurkemeie, paprikapulver, sukker, salt, pepper og halvparten av korianderen. Bland sammen og la det surre i 2 minutter til.

Tilsett deretter tomat, kikerter og søtpotet, og bland godt sammen. Hell over vann og la det småkoke under lokk i ca. 10 minutter, til søtpotetbitene er møre.

Hell laken av maisen. Ha maisen i en food processor og kjør til du har en grov grøt (bruk stavmikser om du ikke har food processor). Ha maisgrøten over i en gryte og tilsett vann, margarin og salt. La maisgrøten putre i noen minutter til gryteretten er klar.

Server kikertgryten med polenta, toppet med koriander.

Tips
Ønsker du mer smak i polentaen kan du tilsette en grønnsaksbuljongterning. Eventuelt kan du smake til med diverse krydder, feks. provencekrydder eller andre tørkede (eller ferske) urter.