Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kikertburger med tomat og stekte båtpoteter*


2 voksne

1 pakke Matpoteter 400g
Bakepapir (B)
1 pakke Potetkrydder
2 ss Stekeolje (B)
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
1/2 Rød chili
1 pakke Bladpersille
1 pakke Koriander
1 ts Malt spisskummen (B)
2 pakker Kikerter
2 ss Hvetemel eller kikertmel (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 stk Bifftomat
2 ss Stekeolje (B)
2 stk Grove hamburgerbrød (Oppbevares i kjøleskap)
1 pakke Salatblanding 100g

(B) bak råvaren betyr at varen ikke er inkludert i matkassen (basisvare)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Skjær potetene i båter, legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Gni de godt inn med potetkrydder og stekeolje. Stek i 20-25 minutter og gjør klar burgerne i mellomtiden.

Rens og grovhakk løk, hvitløk, chili, persille og koriander. Ha alt i en foodprosessor og tilsett spisskummen.

Sil laken av kikertene og ha de oppi foodprosessoren. Kjør det hele raskt sammen i ca. 5-10 sekunder. Bruk en stavmikser om du ikke har foodprosessor.

Ha i melet, og fortsett med å kjøre maskinen i intervaller til du får en sammenhengende masse. Det er greit å ikke knuse alle kikertene helt slik at du får litt tekstur i burgerne. Smak til med salt og pepper.

Vask og skjær tomat i skiver.

Varm opp stekeolje i en stekepanne. Form burgere av deigen og stek i 4-5 minutter på hver side. Bruk mer olje etter behov.

Varm burgerbrødene raskt i ovnen sammen med potetbåtene, i ca.
2-4 minutter før servering.

Servér med stekte potetbåter, lune burgerbrød, tomat og frisk salat.