Uke 52


Vi har feriestengt i uke 52 og uke 1.
 

Kikert- og tomatgryte med quinoa*


2 voksne

1 pakke Quinoa 200g
Vann (B)
Salt (B)
1 stk Sjalottløk
1/2 stk Hvitløk
2/3 Paprika
2 ss Stekeolje (B)
1 ts Paprikapulver (gjerne røkt) (B)
1/2 ts Spisskummen (B)
1/3 ts Chilipulver (B)
1/4 ts Kanel (B)
2 ss Tomatpuré (B)
1 boks Hermetisk tomat
1 ss Lønnesirup eller annen søtning (B)
Salt (B)
Pepper (B)
1 pakke Kikerter
2/3 glass Grønne oliven
1 pakke Koriander

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika i terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk,
paprika, paprikapulver, spisskummen, chilipulver og kanel. La det
surre i 3-4 minutter. Øk eller reduser mengden chilipulver for å
justere styrken på retten.

Tilsett tomatpuré og stek videre under omrøring i ca. 2 minutter.
Tilsett hermetisk tomat og lønnesirup.

La det koke i 4-5 minutter og kjør deretter sausen raskt sammen med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.

Sil laken av kikerter og oliven, og rør de inn i sausen.

Grovhakk koriander.

Servér med varm quinoa og et dryss koriander på toppen.